Hame-gruppen

Hame-Gruppens historie

Hame Gruppen blev oprettet i 1959 i Mejlby på loftet i den bygning, som nu er efterskole. Dengang var der 2 patruljer - kun med drenge. Senere voksede Gruppen med spejdere både i Mejlby, Haverslev og Ravnkilde. Omkring 1991  valgte Ravnkilde at trække sig af samarbejdet. Mejlby og Haverslev kørte videre sammen, men overvejende med børn fra Haverslev skoledistrikt. Samtidig valgte man at kalde sig for Hame Gruppen. I navnet er der taget noget fra begge byer: HA (Haverslev) og ME (Mejlby). Det har ikke noget at gøre med, at der engang var et mejeri i Haverslev der lavede is, som hed Hame is.

 

Gruppen er registreret ved korpset som Mejlby Gruppe – kaldet Hame Gruppen. Igennem tiden har den haft base mange forskellige steder i Mejlby og Haverslev området. Før Gruppen måtte se sig slået ud af industrien havde den i en årrække til huse i en nedlagt ejendom på Industriparken. Også Missionshuset i Haverslev har lagt lokaler til gruppen ad flere omgange.

 

Siden sommeren 2002 har vi haft base på Kærvej 8 i Haverslev på et areal på 8000 m², som vi har lejet af Haverslev Borgerforening. Arealet er indrettet med en pavillon, som vi bruger om vinteren. Udendørs har vi raftetårn, brændehytte, bålplads, shelters og Lavo. Desuden er der toilet med adgang udefra.

 

Udover de spejderaktiviteter der er i enhedernes ugentlige møder har Hame Gruppen tradition for sammen, at starte det nye spejderår med nytårsparade med efterfølgende uddeling af årsstjerner.

 

I en årrække blev der afholdt èn fælles sommerlejr i Hame Gruppen, men de seneste år har enhederne delt sig, og deltaget i sommerlejre/arrangementer i fællesskab med andre spejdergrupper i Aggersborg Distrikt, som Hame Gruppen er en del af.

 

BUSK gudstjeneste i Haverslev kirke, og høstgudstjeneste i Brorstrup kirke er også årlige tilbagevendende begivenheder.

 

Hame Gruppen har tradition for, at afholde spejderfest i november måned, hvor alle samles til en hyggelig aften på Mejlby Efterskole. Aftenen starter med fællesspisning, efterfulgt af indslag af forskellig art. Samtidig er der valg til grupperåd, som er forældrebestyrelsen bag gruppen.

 

På én måde kan man jo nok sige, at ringen er sluttet ved at holde årets spejderfest på Mejlby Efterskole, hvor gruppen i sin tid havde sin spæde start. Det kan man jo blot filosofere lidt over.

 

Lord Baden Powells oprindelige tanke om learning by doing er blevet praktiseret igennem tiden.

 

”Man er altid god til noget” er der blevet sagt, og det er der mange både børn og voksne der har måttet sande. Må disse ord være grobund for det fremtidige spejderarbejde i Hame Gruppen.

 

Gotfred Ladegaard

Vores hjemmeside bruger cookies, som næsten alle hjemmesider gør, for at hjælpe med at give dig den bedste oplevelse, bl.a. er du fri for at trykke på "OK" knappen næste gang du besøger hjemmesiden. Nærmere oplysninger Klik her...

Jeg accepterer cookies fra denne hjemmeside !